Základní složkou tohoto výrobku je sójová bílkovina, škrob, syrovátka, kukuřičná mouka a lecitin. Je vhodný jako stálý pomocník do kuchyně nebo jako vhodný pomocník na cestách díky své jednoduché použitelnosti a balení.
Prošleháním 10 g Vajahitu (cca 1 polévková lžíce) a 40 ml vody nahradíme 1 vejce, anebo promícháním 10 g Vajahitu s 20 ml vody nahradíme 1 žloutek. V některých případech např. při pečení není nutné samostatné rozpouštění. Ideální pomocník pro přípravu palačinek, kynutých a listových těst, perníků i cukroví. Výsledky rozboru Vajahitu a porovnání s čerstvými vejci: Energetická hodnota Obsah cholesterolu 1 vejce (o hmotnosti 50 g) 79 kcal 274 mg 10 g VAJAHITU 38,7 kcal méně než 0,69 mg Vajahit se používá např. do palačinek, buchet, bramboráků, na obalování řízků, do sekané – zkrátka všude tam, kde použijete celé vejce nebo žloutek. Nenahrazuje bílek, proto jej nelze použít na šlehání a mašlování. Výrobek byl zkoušen v pekárnách, cukrárnách a jídelnách, kde se dobře osvědčil při pečení a vaření. Složení : kukuřičná mouka, sušená syrovátka, sojová mouka, sojový lecitin, barvivo kurkuma. Alergenní složky - laktóza, mléčná bílkovina, soja. Dávkování : 1 lžíce = 1 vejce. Nehrozí nákaza salmonelózou, nerozbije se, má dlouhou trvanlivost (i po otevření) a nížší cenu než vejce. Při použití Vajahitu k přípravě pokrmů má surovina velmi dobrou pojivost a žlutavou barvu, takže vám plně nahradí vejce. Balení : 200 g Upozornění : Doplněk stravy. Uchovejte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%. Po každém použití pečlivě uzavřete vnitřní i vnější obal (zamezíte tuhnutí směsi). Určeno pro zvláštní výživu. Výrobek je vhodný pro diabetiky v rámci lékařem stanovené diety a pro dietu antisklerotickou (při zvýšené hladině cholesterolu a lipidů v krvi). |
|