pro zdraví, vitamíny, zdraví
 

.: MLADÁ PŠENICE

Léčivé účinky mladé pšenice znali staří Egypťané a obyvatelé Mezopotámie již před 5000 lety. V západní civilizaci se začala masivně užívat v 60. letech minulého století a od té doby stále nabývá na popularitě. Obsahem důležitých látek se pšeničné výhonky podobají mladému ječmeni - i zde najdeme většinu důležitých vitaminů, minerálů, enzymů aminokyselin, bioflavonoidů, dalších látek, které jsou potřebné pro optimální buněčný metabolismus, regeneraci a ochranu organismu. Přesto se některými účinky odlišuje.

Nejdůležitějším z nich je výrazně pozitivní působení na trávicí trakt, což ocení zejména lidé trpící akutní gastritidou, zánětem žaludku a střev, žaludečními vředy a pálením žáhy. Oproti ječmeni má i vyšší obsah vitaminu B12, což ocení zejména vegetariáni, jimž tento nutriet velice často chybí. Mladá pšenice, stejně jako mladý ječmen, je ostatně vhodná spíše pro osoby s tzv. pomalým spalováním, což jsou zejména osoby preferující spíše vegetariánskou stravu.

Kdy pomáhá :

  • výrazně zlepšuje imunitu a stavy chronické únavy
  • pomáhá v prevenci obezity, zlepšuje peristaltiku střev i celulitidu
  • účinně neutralizuje metabolické překyselení organismu
  • zvyšuje hladinu hemoglobinu, snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu
  • zásobuje důležitými látkami játra a ledviny
  • pomáhá proti rýmě, bronchitidě a dalším nemocem dýchacího ústrojí
  • obnovuje endokrinní systém, neutralizuje toxiny a karcinogeny v těle

Složení : prášek sušené mladé pšenice

Dávkování : 1 - 2 čajové lžičky (tj. 2 - 4 g) denně. 1- 2 čajové lžičky zamíchejte s ovocným džusem nebo jiným oblíbeným nápojem. Nepoužívejte v kombinaci s horkými nápoji, jelikož teplo neutralizuje aktivní enzymy. Další možností použití je přidání mladé pšenice do cereálií, salátu nebo jiného studeného jídla.

Balení : 80 g

Upozornění : Doplněk stravy. Není určeno dětem do 3 let.