|
.:
MLADÁ PŠENICE
Léčivé účinky mladé pšenice znali staří Egypťané a obyvatelé Mezopotámie již před 5000 lety. V západní civilizaci se začala masivně užívat v 60. letech minulého století a od té doby stále nabývá na popularitě. Obsahem důležitých látek se pšeničné výhonky podobají mladému ječmeni - i zde najdeme většinu důležitých vitaminů, minerálů, enzymů aminokyselin, bioflavonoidů, dalších látek, které jsou potřebné pro optimální buněčný metabolismus, regeneraci a ochranu organismu. Přesto se některými účinky odlišuje. |
Nejdůležitějším z nich je výrazně pozitivní působení na trávicí trakt, což ocení zejména lidé trpící akutní gastritidou, zánětem žaludku a střev, žaludečními vředy a pálením žáhy. Oproti ječmeni má i vyšší obsah vitaminu B12, což ocení zejména vegetariáni, jimž tento nutriet velice často chybí. Mladá pšenice, stejně jako mladý ječmen, je ostatně vhodná spíše pro osoby s tzv. pomalým spalováním, což jsou zejména osoby preferující spíše vegetariánskou stravu.
Kdy pomáhá :
- výrazně zlepšuje imunitu a stavy chronické únavy
- pomáhá v prevenci obezity, zlepšuje peristaltiku střev i celulitidu
- účinně neutralizuje metabolické překyselení organismu
- zvyšuje hladinu hemoglobinu, snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu
- zásobuje důležitými látkami játra a ledviny
- pomáhá proti rýmě, bronchitidě a dalším nemocem dýchacího ústrojí
- obnovuje endokrinní systém, neutralizuje toxiny a karcinogeny v těle
Složení : prášek sušené mladé pšenice
Dávkování : 1 - 2 čajové lžičky (tj. 2 - 4 g) denně. 1- 2 čajové lžičky zamíchejte s ovocným džusem nebo jiným oblíbeným nápojem. Nepoužívejte v kombinaci s horkými nápoji, jelikož teplo neutralizuje aktivní enzymy. Další možností použití je přidání mladé pšenice do cereálií, salátu nebo jiného studeného jídla.
Balení : 80 g
Upozornění : Doplněk stravy. Není určeno dětem do 3 let.